FAQ

Det er den beste formen for beskyttelse og gir mest glans til lakken din. Det vil dannes et usynlig skall rundt lakken din for å beskytte den mot regn, uv-stråling, rusk, fugleskit og insekt-etsninger. Det er langt overlegent sammenlignet med tradisjonelle vokser og andre glanse midler. Under de beste forholdene kan en sprayvoks vare i 12 måneder på lakken din. Et keramisk belegg er vurdert til å vare i inntil 5-7 år.
Keramiske beskyttelse er fantastisk, men de er ikke uovervinnelige. Hvis du vil beskytte lakken din mot faktiske riper som grener eller nøkkelriper, må du bruke en lakkbeskyttelsesfilm på kjøretøyet.

Det keramiske belegget gjør en god jobb med å fjerne vann og hindre at støv og rusk sitter godt fast, men du kan fortsatt få vannflekker hvis det ikke vaskes bort eller hvis det er veldig hardt vann.

Hvis forhandleren hevder det er en lakkbeskyttelse på kjøretøyet, er det best å få en kopi av produktnavnet på coatingen som er lagt. Spør om mulig også om prosessen lakkbeksyttelsen ble påført.

Vi hører dette ofte, men når vi inspiserer bilen, kan du enkelt se alle ufullkommenhetene i lakken. Så når vi går for å vaske bilen, har den ikke egenskapene til et kjøretøy med ekte lakkbeskyttelse av god kvalitet. Dette medfører at vi må gjennomføre hele korrigerings- og lakkbeskyttelses prosessen.

Klart vi kan! Ideelt sett ville vi først korrigert og polert kjøretøyet til en 90 % virvelfri finish, deretter installert PPF på kjøretøyet, og til slutt ville vi lagt coating på toppen av PPF.

Når PPF er installert, er ufullkommenhetene under folieringen eller reklamen og ingen vil se det. Fjerner du derimot PPF eller reklamen på bilen kan den leveres inn for å få coatet den delen av bilen som ikke har dette fra tidligere.

Ja, ingen problem! Du kan lakkbeskytte felgene, glasset eller plastikk lister for ultimat beskyttelse og glans.
For felgene vil det ha de samme fordelene som med lakken på bilen. Samme egenskapene gjelder også her som at rengjøring av felgene blir mye enklere. Når det gjelder glass coating, så vil effekten være at vannet bare preller av. Bedre sikt og lettere å holde rent. En fantastisk ting å ha på bilen.
Mange bilpleiere får det til å høres ut som at du aldri mer trenger å tenke på vask og stell av bilen din. Dette er helt feil. Med lakkbeksyttelse så vil du ha en permanent beskyttelse i mange år fremover. Dette forutsetter at du vedlikeholder bilen. Bilen trenger en vask i ny og ne for ikke å miste glansen og de egenskapene forseglingen har. Vi anbefaler å aldri vaske bilen i maskin.
Hva som er den beste lakkbeskyttelsen på markedet er vanskelig å si. Men, man kan dele lakkbeskyttelser opp i tre kategorier:

1) UNNAMED beskyttelser er definitivt ikke til å stole på. Disse er billige og har helt klart ikke de egenskapene en skikkelig lakkbeskyttelse skal ha.

2) MELLOM SEGMENTET er beskyttelse som de fleste bilpleiere benytter seg av i dag. Disse kommer fra kjente produsenter og har datablader og dokumentasjon. Her forekommer det også stor forskjell i kvalitet og pris.

3) PREMIUM lakkbeskyttelser er meget godt dokumentert og kan vise til ekstreme egenskaper. Disse er også en smule dyrere men til gjengjeld så er de vanvittig mye bedre en lakkbeskyttelser i de to første kategoriene.

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Vi mottar en del spørsmål hver dag om lakkbeskyttelse. Noen av dem prøver vi å besvare på denne siden. Skulle du fremdeles ha spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med oss.

BESTILL DIN TIME IDAG!

Vi har per i dag ca. 2-3 ukers ventetid, så det kan være lurt å avtale en time med oss idag.

Venter du ny bil, hør med oss i god tid slik at vi kan finne tid til din bil når du mottar den.

Legg igjen ditt navn og telefonnummer, så ringer vi deg og finner en time som passer.